Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Sommartider hej hej...

(2021-07-27 14:11)
RF-SISU Dalarna har semesterstängt från 12 juli, vi hälsar dig välkommen åter den 9 augusti. Vi hoppas du får en bra sommar med mycket rörelse och vila. Trevlig sommar!
 
RF-SISU Dalarna presenterar en ny fond. Fonden är initierad av Dalarnas avgående Landshövding Ylva Thörn. Föreningar och paraidrottare kan söka medel ur fonden.
 
Det är inte svårt att fyllas med glädje när man ser ungdomarna på sitt första sommarjobb leda de yngre barnen i små grupper.
 
Hur kan ni som föräldrar stödja era barn att bli vinnare i livet genom idrott? Idrott kan vara en fantastisk upplevelse men ibland uppstår utmaningar som kan vara svåra att hantera, både för barn och föräldrar.
 
Vi påminner om att ansökan till statligt lokalt aktivitetsstöd för aktiviteter bedrivna under våren 2021, ska vara redovisade senast den 25 augusti.
 
Mikael är utbildad inom idrottspsykologi och idrottspedagogik på universitetsnivå och har under många år utbildat i mental träning för idrottsföreningar, företag, skolungdomar och olika organisationer.
 
Det Britsarvsskolan gör, är att de möjliggör idrott och rörelse för sina ungdomar. Det är dessutom helt gratis för eleverna att bli medlem i Britsarvsskolans IF.
 
Ta chansen att fylla på med kunskap och inspiration om hur du bemöter barn och ungdomar med osynliga funktionsnedsättningar som exempelvis ADHD och Aspergers syndrom och andra neuropsykiatriska funktionsvariationer.
 
Kompensationsstöd till idrottsföreningar avser perioden januari till april 2021. Stödet ska kompensera idrottsföreningens uteblivna intäkter och kostnader på grund av coronapandemin.
 
Vi vill att du som tränare ska få ett bra stöd, känna dig trygg och bli inspirerad till att skapa egna träningar där de aktiva mår bra, har roligt och utvecklas.
 
Det finns möjlighet för föreningar eller enskilda att genom gåvor och donationer bidra till fonden, Rätt till idrott.
 
- Idrottsledare är stora förebilder för barn och unga, de ser upp till ledaren och en läsande ledare ger barnen en bild av att det är coolt att läsa.
 
Syftet med utbildningen är att ledare och aktiva ska veta hur man tar hand om och behandlar en skada i det akuta skedet under idrottsutövandet.
 
Lorensberga 7-9 är en högstadieskola i Ludvika med en mycket aktiv skolidrottsförening. Ambitionen är att genom Pulspass nå ut till fler ungdomar, framför allt de som inte rör sig tillräckligt.
 
Det är dags för föreningar och förbund att redovisa verksamhet, vi ser gärna att ni redovisar senast 18 juni.
 
12

Samarbeten 

 

 

 

 Stadium

 

Sponsorer

 

 

Falu energi och vatten

Postadress:
Hälsinggårdens AIK Fotboll - Fotboll
Thomas Carlsson, Falhemsvägen 37
79145 Falun

Kontakt:
Tel: 0737891610
E-post: info@haikfotboll.se

Se all info