Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Mellan 15-26 januari finns det möjlighet för idrottsföreningar att ansökan om kompensationsstöd för ekonomiska förluster i samband med coronapandemin.
 
RF-SISU Dalarna presenterar en ny fond som bidrar till att sänka trösklarna och förbättra förutsättningarna så att barn och ungdomar ska kunna delta i idrottslig verksamhet på lika villkor.
 
Kursen är en fördjupning i IdrottOnline Administration och vi kommer inrikta oss på digital LOK-stödsansökan och hantering av utbildningsaktiviteter via utbildningsmodulen.
 
Hur kan ni som föräldrar stödja era barn att bli vinnare i livet genom idrott? Idrott kan vara en fantastisk upplevelse men ibland uppstår utmaningar som kan vara svåra att hantera, både för barn och föräldrar.
 
Kursen är en introduktion-, information- och inspirationskurs kring IdrottOnline Administration. Lär känna de grundläggande funktionerna i systemet och hur systemet hänger ihop.
 
Vi söker konsulenter för att tillsammans med länets skolor skapa förutsättningar för barn att röra sig mer. Att skapa rörelseförståelse hos barn är lika viktigt som att lära sig läsa och skriva. Sista ansökningsdag 18 januari 2021.
 
Webbutbildningen är uppbyggd i fem kortare avsnitt. Hela utbildning beräknas ta cirka 2–3 timmar att gå igenom. Den är uppbyggd så att du går igenom ett avsnitt i taget. Tips, gör webbutbildningen som lärgrupp i er idrottsförening.
 
Det går fortfarande bra för föreningar och förbund att redovisa verksamhet.
 
Utbildningen bygger på aktuell forskning och ger dig en bra grund att stå på i din roll som tränare.
 
Stödet är en engångsföreteelse och hanteras i en enda ansökningsomgång, ansökningstiden har förlängts och sista dag att söka stödet är senast 31 januari 2021.
 
En grundkurs i jämställdhet och inkludering som berör alla diskrimineringsgrunder: kön, sexuell läggning, könsidentitet och uttryck, ålder, etnisk bakgrund, funktionsförmåga, religion och annan trosuppfattning samt social bakgrund/klass.
 
Ni 24 000 ideella idrottsledare i Dalarna har gjort ett mycket bra jobb genom er kreativitet och förmåga att ställa om så att konsekvenserna för våra barn och ungdomar ska bli så små som möjligt.
 
Folkhälsomyndigheten förtydligar idag att träning utomhus kan fortsätta, om anläggningarna kan hållas öppna på ett smittsäkert sätt och de allmänna råden följs.
 
Svensk barn- och ungdomsidrott går just nu igenom en demokratiseringsprocess, inte minst tack vare att barnkonventionen blev lag 2020. Barnets bästa ska stå i fokus. Vad innebär det?
 
Vi har upplevt ett annorlunda år tillsammans och vill tacka alla som bidragit på olika sätt.
 
12

Samarbeten 

 

 

 

 Stadium

 

Sponsorer

 

 

Falu energi och vatten

Postadress:
Hälsinggårdens AIK Fotboll - Fotboll
Thomas Carlsson, Falhemsvägen 37
79145 Falun

Kontakt:
Tel: 0737891610
E-post: info@haikfotboll.se

Se all info